Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

www.nak.hu

A 2013. március 28-án megalakult Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz.

Hazánk természeti adottságai, földje, vízkészlete, éghajlati viszonyai kivételes lehetőségek tárházát jelentik. A kamara megalakulásának egyik legfontosabb célkitűzése annak biztosítása, hogy ezen lehetőségekkel első sorban azok élhessenek, akik a hazai értékteremtő munkában és az ehhez kapcsolódó közteherviselésben is tevőleges szerepet játszanak. Az így működő vállalkozások számára minden segítséget meg kell adni. A segítségnyújtás egyik sajátos területe kell, hogy legyen az együttműködésre képtelen vállalkozásokkal szembeni határozott fellépés. A kamarát együttműködésre való képessége, a korrekt partneri kapcsolat fenntartása, valamint tagjai összérdekeit kifejező vélemények határozott és következetes képviselet kell, hogy jellemezze. Ez teremtheti meg az alapját annak, hogy a kamara által ellátandó közfeladatok köre adott esetben bővüljön.

A kamarának felelőssége van a nemzeti birtokpolitika kialakításában, végrehajtásában.  A kamarának vallania kell, hogy aktívan közreműködik a rendezett piaci viszonyok kialakításában, tevékenységével pedig a tisztességes gazdálkodókat kell segítenie.

A Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara küldöttgyűlése legelőször 2013. március 28-án ülésezett. A 2017-es kamarai választás után az új országos elnökség a NAK 2017. december 20-i új alakuló küldöttgyűlésen állt fel. Az országos elnökség feladata az országos küldöttgyűlések közötti időszakban, a küldöttgyűlés határozatainak megfelelően a kamara működésének alapszabályban foglaltak szerinti általános irányítása.
Az országos elnökség 24 tagú testületi szerv, melynek tagjai:

  • a kamara öt évre megválasztott elnöke, egyben az országos elnökség elnöke,
  • a kamara öt évre megválasztott alelnökei,
  • a kamara megyei szervezeteinek öt évre megválasztott elnökei.

Két országos elnökségi ülés között az országos elnökség jogkörében, valamint az alapszabályban meghatározott önálló jogkörében az országos ügyvezető elnökség jár el, melynek tagjai az országos elnök és az országos alelnökök.

Az országos elnökség, valamint az országos ügyvezető elnökség ülésein a kamara főigazgatója állandó meghívottként előterjesztői, illetve tanácskozási joggal vesz részt.

Teljes név: Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara
Rövid név: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. (székhely, postai cím, számlázási cím)
Központi e-mail címek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
Központi (telefonos) ügyfélszolgálat elérhetőségei:telefon: +36 80 900 365; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 8:00-17:00, pénteken 8:00-14:30

 

A 2017. december 20-i küldöttgyűlésen megválasztott tisztségviselők

Elnök: Győrffy Balázs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mezőgazdaságért felelős országos alelnök: Zászlós Tibor

Élelmiszeriparért felelős országos alelnök: Éder Tamás

Vidékfejlesztésért felelős országos alelnök: Ifj. Hubai Imre

Általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnök: Kis Miklós Zsolt

 

A 2017. november 23-25. közötti megyei küldöttgyűléseken megválasztott Heves megyei elnök és elérhetőségei:

Szendrei László, 3300, Eger, Sas út 60/a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.